Kedves Kollégák!

Idei első híradásunkban először néhány változásról szeretnék szólni, illetve szeretnék rövid előzetes írni néhány tervezett programról.

1/ Dóbiás Hédi vezetőségi tagunk családi okok miatt egy ideig nem tudja vállani ezt a munkát, ezért Nida Judit érdi kollégánkat kértük meg, hogy helyettesítse őt. Judit vállalta, így most teljes a vezetőség.

2/ változás történt a honlapunk szerkesztésében és elérhetőségében is. Mindannyiunk nevében szeretném itt is megköszönni Stébel Ildi többéves munkáját, amellyel a honlapunkat létrehozta, szerkesztette és üzemeltette! 
A jövőben megújult külsővel szeretnénk megjelenni a világhálón, a szerkesztési munkálatok most folynak. Szívesen veszünk segítséget, ötleteket!

3/ Az idei kétnapos szakmai találkozónkat Győrben rendezzük meg, a tervek szerint május végén vagy június elején. Terveink között szerepel a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár és zenei gyűjteményének megismerése, a Richter Archívum, a Székesegyház megtekintése. Az NKA-nál szeretnénk ismét pályázni, hogy hozzájárulhassunk a részvétel költségeihez.

A vándorgyűlés ebben az évben Szombathelyen lesz, július 24-26-án. Szeretnénk - az eddigiekhez hasonlóan - önálló szekciós üléssel részt venni.

(Következő szakmai program:)

Ezévi első találkozónkat február 26-án, kedden tartjuk. Témája: Látogatás a Hungaroton Archívumban. 

Az Archívum jelenleg magántulajdonban van, de a vezérigazgató (Hollós Máté) engedélyével megtekinthetjük a gyűjteményt. Szeretnénk képet kapni az ott őrzött anyagokról, a különféle hordozókról, a nyilvántartásokról, állományvédelemről, a hozzáférés lehetőségeiről.  Az archívumot Herke Péter, a gyűjtemény vezetője mutatja be nekünk. 

Időpont és megközelítési lehetőség: (cím: XIII. Reitter Ferenc utca)  1/4 és 1/2 11 között találkozunk a Hősök terén a 20 és 30-as busz megállójában (a Szépművészeti Múzeum oldalánál!).  Innen együtt megyünk néhány megállót a 20-as vagy 30-as busszal, majd ca 3 perc gyalog.

Kérek szépen visszajelzést a részvételi szándékról!


(A tagdíjfizetésről:)

Tisztelettel kérem, hogy ne feledkezzetek meg az idei tagdíjak befizetéséről! 
(Összegek: 1/ aki csak a mi szekciónkban tag, annak 3000+1000 Ft, amiből az 1000-t eljuttatjuk az MKE központjába, a 3000 marad nálunk. 2/ Ha valaki más szervezetben is tag, a szervezetünk 3000 Ft-os tagdíja mellett  az előző évi gyakorlathoz hasonlóan kezelje az 1000 Ft-ot.) 

Kérésre csekket küldünk (Ispánki Feri: tazikvtr@enternet.hu) vagy a számlaszámunk: 11708001-20339016  OTP Bank RT Bp. VIII. kerületi fiók, 1085 József krt. 33.

Február 26-án személyesen is befizethető az összeg!


Üdvözlettel

Somogyi Klári