Kedves Kollégák!

Az elkövetkezendő két programunkról szeretnék előzetes tájékoztatást küldeni Nektek!

I. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Könyvtáros Klubjának keretében rendezzük a következő összejövetelünket. Az előadás címe: Komoly?zene - könnyű?zene, avagy: hol vannak a zene határai? Az előadó Vedres Csaba (róla az interneten találhattok információt). Azt gondolom, időszerű erről a témáról beszélgetnünk, egy gondolatébresztő előadást meghallgatnunk. Az időpont: április 26, szombat. 13-14 óráig. (Az időpontot sajnos nem mi választottuk - kaptuk. Ennek ellenére remélem, hogy minél többen el fogtok tudni jönni.) Ha elkészülnek a meghívók, akkor igény szerint postán küldünk (az előző években ez ingyenes belépési lehetőséget adott a Könyvfesztivál összes rendezvényére, remélem, az idén is így lesz).

II. Május 29-30-án (csütörtök-péntek) Győrben rendezzük a hagyományos kétnapos találkozónkat. A szállás előzetes lefoglalása érdekében kérem, hogy mielőbb jelezzétek részvételi szándékotokat Bolgár Veronika kollégánknál
( bveramail.kkmk.hu ) !
Az idén is, mint ahogyan tavaly, pályáztunk az NKA-nál támogatásra, az eredmény valószínűleg csak az utolsó pillanatban lesz meg. Az étkezéshez és a szálláshoz szeretnénk hozzájárulni a támogatásból.
A szállást szeretnénk egy helyen lefoglalni, ezért kérem, hogy amint lehet, jelezzetek Veronikának!

A programról:

1. A zenei gyűjtemények és a zenei közművelődés kapcsolata : elvárások, a zenei gyűjtemények lehetőségei. Aktív részvétel a zenei közéletben. Tapasztalatok, új tevékenységi formák. Esettanulmányok.

Melyek azok a lehetőségek, amelyek a rendelkezésünkre állnak, de eddig nem vettük észre vagy nem használtuk ki azokat. Milyen kapcsolatokat tudunk kiépíteni a közvetlen kötórnyezetünk zenei életének szereplőivel - esetleg tudunk-e kezdeményező szerepet is betölteni stb. stb. Hogyan tudjuk ezáltal a könyvtáron belüli helyünket, szerepünket erősíteni?

Meghívott előadó és a kollégák korreferátumai.
Az előadó személye még nincs meg, de aki szeretné a saját példáját, gyakorlatát megmutatni nekünk, az jelezze nekem!
(Természetesen előzetes "bejelentés" nélkül is mindenki mesélhet - de a szervezés szempontjából jobb, ha előre számíthatunk néhány esettanulmányra.)

2. Győri zenei gyűjtemények meglátogatása, ismerkedés a történetükkel, szolgálatatásaikkal: Richter Archívum, Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár zenei gyűjteménye, Székesegyházi Kottatár megtekintése.
A gyűjtemények vezetőinek, munkatársainak közreműködésével.


Tisztelettel kérem, hogy aki még nem rendezte az idei tagdíjat, tegye meg!Üdvözlettel

Somogyi Klára