ZENEI KÖNYVTÁRAK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE MAGYAR NEMZETI CSOPORT
Association Internationale des Bibliothèques, Archives et Centres de Documentation Musicaux
AIBM MAGYAR NEMZETI CSOPORT
Székhely: 1014 Budapest, Táncsics u. 7.
E-mail: aibmhugmail.com
Főlap          Hírek, események          Kronológia          Beszámolók          Alapszabály          Közhasznúsági jelentések          Tagok          Képzés, továbbképzés

Zenei könyvtári ismeretek II. Zenei alapismeretek

Akkreditált képzés
FAT-lajstromszám: PLB 2175

A következő tanfolyam képzési napjai:
2017. május 2
2017. május 3
2017. május 4
2017. május 5
Jelentkezési határidő: 2017. április 18
Helyszín: Könyvtári Intézet 1827 Budapest, Budavári Palota F. épület 539/A terem

A tanfolyamokra a jelentkezés folyamatos, így bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az akkreditációs határozatban engedélyezett létszám már a jelentkezési határidő előtt betelik.
Jelentkezési lap

Leírás:
A program célja, hogy összefoglalja a könyvtári munka során szükséges zenei alapismereteket. A zeneelméleti és zenetörténeti órákon sok gyakorlati példa (kottaolvasás, zenehallgatás multimédiás eszközök) segítségével a résztvevők az általános zenei-könyvtári műveltség alapkompetenciáinak birtokába juthatnak. A képzés során jártasságot szereznek a zenei műfajokban, korszakokban, irányzatokban, így a zenei könyvtári munka valamennyi területén képesek lesznek magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtani. A program a Zenei könyvtári ismeretek elnevezésű továbbképzés 2. modulja.
A képzés célcsoportja: azok a könyvtári, egyéb közgyűjteményi és közművelődési szakemberek, akik zenei dokumentumokat is gyűjtő intézményekben dolgoznak; akik nem rendelkeznek zenei szaktudással, de szükségesnek tartják, hogy eligazodjanak a zenei terminológiában és a zeneirodalomban, ezzel is emelve intézményük zenei szolgáltatásainak színvonalát; akik hiányos zenei ismereteik kiegészítésére törekszenek annak érdekében, hogy rendszerben láthassák ezt a területet.

A tanfolyam időtartama: 30 óra, 1x4 nap (illetve a képzés aktuális indítási dátuma szerint.)
Részvételi díj: 30.000,- Ft
Oktatók: Gombos László, Pávai István, Székely András, Victor Máté

További információk:
Dr. Repkényiné Nagy Edit
2243-790
editrep@oszk.hu


Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Zenei Könyvtárosok Szervezete