2019. december 9.
hétfő,  Natália


NAVA
Ötéves a NAVA

150 szabadon nézhető "egyperces" a NAVA ünnepi oldalán!

Formátumváltás miatt egyelőre a 2007. január 1. után sugárzott műsorszámok érhetők el. Ha korábbi műsor érdekli, kérjük, írjon a helpdesk (kukac) nava.hu címre.Mi a NAVA?

A - teljes nevén Nemzeti Audiovizuális Archívum - a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány archívum, amely jellegénél fogva audiovizuális tartalmakat gyűjt. Gyűjtőkörébe tartoznak az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorai. A NAVA ezenkívül befogad helyi műsorszolgáltatói vagy bármilyen egyéb audiovizuális tartalmú archívumokat feldolgozási vagy tárolási célból, ezzel is segítve az audiovizuális tartalmak mint a kulturális örökség részeinek megőrzését.

A NAVA olyan az elektronikus műsorok számára, mint az Országos Széchényi Könyvtár a nyomtatott kiadványok vagy a Magyar Nemzeti Filmarchívum a magyar filmek számára. Az archívum 2006. január 1-én kezdte meg munkáját.

A NAVA különlegessége, hogy gyűjteményéhez online hozzáférést biztosít a törvény szabta kereteken belül - archívumának adatbázisa szabadon kereshető, a benne található műsorok teljes terjedelmükben pedig az úgynevezett NAVA-pontokon (amelyek könyvtárakban, iskolákban stb. elérhető terminálokat jelent) tekinthetők meg.

A NAVA szolgáltatásainak igénybevétele ingyenes.
A szolgáltatás a Könyvtár számítógépein keresztül érhető el.
Az utolsó módosítás ideje: 
2011.04.19.
Intranet Kapcsolat Egyetem Debrecen Neptun webm@ster